Logomosta kansainvälinen tapahtumatalo ja luovien alojen työpaikka

Rakennusliike Hartela on rakentanut Turussa VR:n vanhasta konepajasta kansainvälisestikin merkittävän konferenssi- ja kulttuurikeskuksen.

Suurelle yleisölle Logomoa ovat tehneet tunnetuksi mm. Turun kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumat ja The Voice of Finland –kilpailu.

Tänä syksynä Logomon toiminta laajeni entisestään, kun rakennukseen valmistui 5 000 neliötä luovien toimialojen työtiloja, joissa toimii yhteensä 50 yritystä ja runsaat pari sataa henkilöä. Byråksi nimetty toimistokylä tarjoaa mm. monimediaosaamista, elämyspalveluja, mainontaa ja markkinointiviestintää, verkkokoulutusta ja ohjelmapalvelua. Eläväisessä Byråssa yritykset muodostavat tiiviin yhteisön ja täydentävät toinen toistensa osaamista.

Byrå poikkeaa perinteisestä bisnesparkista monellakin tavalla. Sisääntulossa ei ole vastassa perinteistä aulapalvelua, vaan FirstView-infotaulu, josta napauttamalla löytää reitin oikean firman ovelle. Työtilat avautuvat käytäville, joten yritysten oma yritysilme väreineen, logoineen ja sisustuksineen pääsee hyvin esille.

Tapahtumataloa rakennetaan asiakastarpeiden mukaan

– Logomo rakentuu pikku hiljaa siten, että asioita ei tehdä kerralla lopullisiksi, vaan katsotaan ajan mittaan, mitä meidän asiakkaatoikeasti kaipaavat, kertoo Logomon tapahtumajohtaja Janne Auvinen.

– Myös FirstView-näyttöjen osalta edetään askel askeleelta. Aluksi digitaaliset näytöt hankittiin Byrån sisääntuloon, ja niistä on tullut jo hyviä kehitysehdotuksia. Logomo on iso kokonaisuus, ja tänne on lukuisia sisäänkäyntejäkin, joten digitaalisia opasteita tarvitaan lisää eri puolille taloa.

Logomossa on 27 000 neliötä vuokrattavaa tilaa ja kaikkiaan parikymmentä erilaista kokous- ja tapahtumatilaa, ja koko toimintaa pyörittää kokopäiväisesti vain viisi henkilöä.

– Tapahtumien järjestäminen ja kiinteistönhoito perustuu yhteistyökumppanuuteen. Käytämme omien alojensa osaajia mm. vartiointiin, tekniikkaan, kiinteistön ylläpitoon sekä ravintola- ja cateringtoimintaan.

Valo- ja äänisuunnittelija ja teatteritaiteen maisteri Janne Auvinen on ollut mukana Logomon suunnittelussa alusta lähtien. Auvisen aiempien suunnittelukohteiden lista on huikea: esimerkiksi Kiasma, Kansallisteatteri, Kansallisooppera, Musiikkitalo, Oulun Kaupunginteatteri, Hämeenlinnan Verkatehdas sekä Stavangerin konserttitalo ja oopperatalo Kiinaan.

– Minut kutsuttiin suunnittelemaan Logomoa jo siinä vaiheessa, kun Hartela oli vasta ostamassa vanhaa konepajaa. Logomosta on nyt kehittynyt houkutteleva tapahtumatalo, jonne todella halutaan tulla, ja se on poikkeuksellista Suomessa. Logomo on itselleni ollut kuin lottovoitto, tämä on työpaikka, jossa viihdyn!

Tai soita suoraan

Kaikki yhteystiedot

Tilaa tuorein Digital Signage -tieto sähköpostiisi!