Tee-se-itse video PowerPointilla

Nykyään kuka tahansa voi kuvata älypuhelimella hassuja kissoja ja omia talk show-pätkiä. Yrityspuolella kotivideomateriaali ei kuitenkaan riitä vakuuttamaan asiakkaita. Paremmallakaan kameralla kuvatun videon päälle ei myöskään saa tuotetietoja tai hintoja ilman editointitaitoja. Halu käyttää liikkuvaa kuvaa on kova, mutta ammattimaisten videotuotantojen hintalaput hirvittävät eikä joka talosta löydy Flash-taitureita tai editointi-ihmisiä lisäämään liikettä kampanjoihin.

Vai löytyykö?

PowerPoint on monelle tavikselle tuttu työkalu. Infonäytöille ei missään nimessä kuulu puskea vanhoja olemassaolevia kalvosulkeisia eikä tekstintäyteisiä diasarjoja. Kunnollinen markkinointimateriaali mihin tahansa viestintään tulee mainostoimistoilta ja graafikoilta, ei Officen ohjelmista. Oikein käytettynä PowerPointissa on kuitenkin puolensa – etenkin jos vaihtoehtona on tyhjät näytöt. Uudemmilla versioilla (PowerPoint 2010-versiosta eteenpäin) pystyy nimittäin tallentamaan diaesityksen suoraan videomuotoon ja käyttämään sen jälkeen mainosmateriaalina eri kanavissa – kuten vaikka juuri info- ja mainosnäytöillä tai Youtubessa.

Seuraavassa kerromme miten onnistuu kohtuullisen näpsäkkä video PowerPointilla puolessa tunnissa. Tässä simppeli esimerkki:

Mitä tarvitset:

  • perusosaamisen PowerPoint-esitysten luomisesta
  • kuvamateriaalia (kampanjakuvia, pohjakuvia, kuvapankkikuvia, tms..)
  • mahdolliset yrityksenne käyttämät fontit ja logot

Toimiva videospotti vaatii PowerPoint-pohjan muuttamisen 16:9-muotoon (Dian rakenne/Page setup), perustaidot animointien ja siirtymien (Transitions & Animations), sekä kuvien ja muotojen (Insert Picture/Shapes) käyttämisestä esityksessä.

Voit luoda yhden dian tuotespotteja, useamman dian mainos- ja tiedotesarjoja, tai kokonaisia yritysvideoita. Käytä mielikuvitustasi, hyödynnä PowerPointin valmiit työkalut, ja hae vinkkejä vaikka Cubicle Ninjan nikseistä. Erityisesti info- ja mainosnäytöillä käytettävässä materiaalissa pienikin liike nostaa tehokkaasti materiaalin huomioarvoa. Ei siis tarvitse laittaa kaikkia esityksen elementtejä lentelemään ympäriinsä. Jo pelkästään tekstin animointi antaa kaivattua lisäpoweria.

Esityksesi on valmis, kun se näyttää PowerPointin diaesityksenä siltä mitä haluat videospotin olevan. Tämän jälkeen täytyy enää tallentaa esitys videomuodossa.

Klikkaa Tiedosto (File) kohdasta Tallenna & lähetä (Save & Send), ja valitse Luo video (Create a video). Valitse Tietokone ja teräväpiirtonäytöt (Computer & HD Displays) pitääksesi videon kuvan laadukkaana.

Voit valita jokaiselle dialle saman esitysajan sekunteina. Suositeltavaa on kuitenkin tallentaa esitysajat manuaalisesti, jolloin esityksen eri elementit (esimerkiksi tekstit) saavat katsojan kannalta optimaalisen näyttöajan. Tallentaaksesi sopivat näyttöajat klikkaa pudotusvalikosta Tallenna ajatukset ja selostukset, ja napsauta rasti pois selostus-kohdasta (eli tallennat vain diat). Esitys aukeaa automaattisesti ja klikkaamalla hiirellä ”nauhoitat” esityksesi siirtymien kera.

Muista, että esityksen sisältö on sinulle tuttu, mutta katsojalle ei. Anna esityksen osille tarpeeksi aikaa, jotta katsoja ehtii sisäistää viestisi.

Esityksen päätyttyä palaat takaisin videon tallennusnäkymään. Klikkaa näytön keskellä olevaa Luo video (Create video)-nappulaa, anna videolle nimi, ja tallenna. Videon tallentuminen kestää jonkin aikaa diojen määrästä riippuen. Video tallentuu Windows Media Video (.wmv) muotoon, joka toimii sellaisenaan mm. Youtubessa ja FirstView-näytöillä.

Onnittelut! Osaat nyt luoda animoituja videospotteja yrityksenne eri käyttötarpeisiin. Tee spotti vaikka jokaiselle tuotteelle, luo yritysesittely, opetusvideo tai kampanja käyttämällä kuvamateriaalia ja vanhaa tuttua PowerPointia.

Vieläkö mietit onko videolla väliä? Allaoleva video(!) kertoo missä mennään nyt ja lähitulevaisuudessa. Ja ei, tätä pätkää ei muuten ole tehty PowerPointilla.

Tykkäätkö tästä artikkelista?

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on email
Lähetä sähköpostina

Liity FirstView-sisäpiiriin

Älä missaa mitään - ajankohtaista informaatiota kentältä ja alasta.

yhteystiedot

FirstView Turku
Artturinkatu 2 E
(Saippua Center), 5. krs,
20200 Turku Finland

FirstView Helsinki
Hämeentie 135 A
(Arabia-keskus), 3. KRS,
00560 Helsinki

TEKNINEN TUKI

Liity FirstView-sisäpiiriin

Älä missaa mitään - ajankohtaista informaatiota kentältä ja alasta.