Turun Kaupunki

Reaaliaikaista tietoa joukkoliikenteen matkustajille

Turun kauppatorilla voi nyt tarkistaa bussien lähtöajat digitaalisista aikataulunäytöistä.

Kahden ja puolen metrin korkeuteen on asennettu yhteensä kuusi 47-tuumaista FirstView-näyttöä. Yhteen näyttöön mahtuu kerrallaan noin 20 lähtöä.

FirstView-näyttöjä on ollut jo aiemmin käytössä torin laidalla sijaitsevan joukkoliikenteen palvelutoimiston ikkunassa. Näytöissä on ollut tietoa joukkoliikenteen ajankohtaisista asioista, tuotteista ja pysäkeistä, ja nyt palvelua on laajennettu joukkoliikenteen aikataulupalveluun ja samalla tiedot on tuotu lähemmäs matkustajia torin pysäkeille.

– Näytöt on huomattu ja niistä on saatu pääsääntöisesti hyvää palautetta, kertoo Turun kaupungin joukkoliikenteen kehityspäällikkö Jari Paasikivi.

Diginäytöillä rakennetaan imagoa

– Jatkossa on tarkoitus sijoittaa joukkoliikenteen reaaliaikaista tietoa myös muualle kaupunkiin, kuten kauppakeskuksiin, sairaaloihin ja muihin isoihin julkisiin tiloihin. Joukkoliikennetoimisto on halukas selvittämään myös yksityisten toimijoiden, kuten toimistotalojen, kiinnostusta tuoda joukkoliikennetiedot esille omissa tiloissaan. Aikataulutietojen lisäksi näyttöä on tarkoitus käyttää muuhunkin joukkoliikenteen informaatioon ja matkustajamäärien kasvun edistämiseen.

– Sähköiset näytöt sopisivat hyvin myös muuhun kaupungin viestintään, kuten liikunta- ja kulttuuripalvelujen markkinointiin. Näin voitaisiin rakentaa koko kaupungin imagoa, Paasikivi visioi.

– FirstView-infojärjestelmää on helppo päivittää ja siihen voidaan tehdä näyttökohtaisia sisältöjä. Aikataulut näyttöihin saadaan samasta joukkoliikenteen keskusjärjestelmästä, josta ne jaetaan muihin asiakasinformaatiolähteisiin ja kuljettajille. Näin on selvitty kohtuullisilla investoinneilla.

Tiedottaminen helppoa myös joukkoliikenteen kasvaessa

Turussa joukkoliikenne on kasvanut muutamalla prosentilla viime vuosina. – Meidän on jatkuvasti kehitettävä palvelujen saatavuutta, matkustajien viihtyvyyttä ja tiedotusta.

– Turussa on kymmeniä bussilinjoja ja tuhansia lähtöjä päivittäin, ja kesällä 2014 käynnistyy joukkoliikenteen seutuyhteistyö Kaarinan, Raision, Naantalin, Ruskon ja Liedon kanssa. Seutualueelle tulee mm. yhtenäiset lipputuotteet ja -hinnat. Matkustajainformaatio on yksi keskeinen asia, ja sähköisiä näyttötauluja on suunniteltu myös Turun ulkopuolelle.

– Digitaalisia infonäyttöjä on helppo päivittää, ja niissä voidaan joustavasti tiedottaa myös bussiaikataulujen muutoksista, kertoo Turun kaupungin joukkoliikenteen kehityspäällikkö Jari Paasikivi.

FirstView-infojärjestelmää on helppo päivittää ja siihen voidaan tehdä näyttökohtaisia sisältöjä.

Jari Paasikivi

Kehityspäällikkö, Turun kaupunki

Ota yhteyttä

Jätä tarjous- tai yhteydenottopyyntö niin palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Icon Image

Juha Kähäri

Myyntijohtaja
juha@firstview.fi
+358 40 511 8511

FirstView Digital Signage Mainosnäyttö Infonäyttö Fox
Icon Image

MATTHIEU ALFONT

Asiakaspäällikkö
matthieu@firstview.fi
+358 40 098 8833

Icon Image

Juha Kähäri

Myyntijohtaja
juha@firstview.fi
+358 40 511 8511

Icon Image

MATTHIEU ALFONT

Asiakaspäällikkö
matthieu@firstview.fi
+358 40 098 8833

sivut

FirstView Digital Signage

yhteystiedot

Artturinkatu 2
(Saippua Center), 5. krs,
20200 Turku Finland

TEKNINEN TUKI & ASIAKASPALVELU

ARKISIN 8-16
+358 50 380 7983
tuki@firstview.fi