Turun Kaupunki

Reaaliaikaista tietoa joukkoliikenteen matkustajille

Turun kauppatorilla voi nyt tarkistaa bussien lähtöajat digitaalisista aikataulunäytöistä.

Kahden ja puolen metrin korkeuteen on asennettu yhteensä kuusi 47-tuumaista FirstView-näyttöä. Yhteen näyttöön mahtuu kerrallaan noin 20 lähtöä.

FirstView-näyttöjä on ollut jo aiemmin käytössä torin laidalla sijaitsevan joukkoliikenteen palvelutoimiston ikkunassa. Näytöissä on ollut tietoa joukkoliikenteen ajankohtaisista asioista, tuotteista ja pysäkeistä, ja nyt palvelua on laajennettu joukkoliikenteen aikataulupalveluun ja samalla tiedot on tuotu lähemmäs matkustajia torin pysäkeille.

– Näytöt on huomattu ja niistä on saatu pääsääntöisesti hyvää palautetta, kertoo Turun kaupungin joukkoliikenteen kehityspäällikkö Jari Paasikivi.

Diginäytöillä rakennetaan imagoa

– Jatkossa on tarkoitus sijoittaa joukkoliikenteen reaaliaikaista tietoa myös muualle kaupunkiin, kuten kauppakeskuksiin, sairaaloihin ja muihin isoihin julkisiin tiloihin. Joukkoliikennetoimisto on halukas selvittämään myös yksityisten toimijoiden, kuten toimistotalojen, kiinnostusta tuoda joukkoliikennetiedot esille omissa tiloissaan. Aikataulutietojen lisäksi näyttöä on tarkoitus käyttää muuhunkin joukkoliikenteen informaatioon ja matkustajamäärien kasvun edistämiseen.

– Sähköiset näytöt sopisivat hyvin myös muuhun kaupungin viestintään, kuten liikunta- ja kulttuuripalvelujen markkinointiin. Näin voitaisiin rakentaa koko kaupungin imagoa, Paasikivi visioi.

– FirstView-infojärjestelmää on helppo päivittää ja siihen voidaan tehdä näyttökohtaisia sisältöjä. Aikataulut näyttöihin saadaan samasta joukkoliikenteen keskusjärjestelmästä, josta ne jaetaan muihin asiakasinformaatiolähteisiin ja kuljettajille. Näin on selvitty kohtuullisilla investoinneilla.

Tiedottaminen helppoa myös joukkoliikenteen kasvaessa

Turussa joukkoliikenne on kasvanut muutamalla prosentilla viime vuosina. – Meidän on jatkuvasti kehitettävä palvelujen saatavuutta, matkustajien viihtyvyyttä ja tiedotusta.

– Turussa on kymmeniä bussilinjoja ja tuhansia lähtöjä päivittäin, ja kesällä 2014 käynnistyy joukkoliikenteen seutuyhteistyö Kaarinan, Raision, Naantalin, Ruskon ja Liedon kanssa. Seutualueelle tulee mm. yhtenäiset lipputuotteet ja -hinnat. Matkustajainformaatio on yksi keskeinen asia, ja sähköisiä näyttötauluja on suunniteltu myös Turun ulkopuolelle.

– Digitaalisia infonäyttöjä on helppo päivittää, ja niissä voidaan joustavasti tiedottaa myös bussiaikataulujen muutoksista, kertoo Turun kaupungin joukkoliikenteen kehityspäällikkö Jari Paasikivi.

FirstView-infojärjestelmää on helppo päivittää ja siihen voidaan tehdä näyttökohtaisia sisältöjä.

Jari Paasikivi

Kehityspäällikkö, Turun kaupunki

Kaikki referenssit

Jutellaanko? Ota yhteyttä!

Anna meidän auttaa. Näppäile viesti niin otamme sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä. 

Marcus Eklund

Tani Silanterä

Marcus Eklund

Tani Silanterä

FirstView Digital Signage

FirstView tarjoaa infonäyttöratkaisut sisäiseen viestintään, opastamiseen ja mainontaan. FirstView:n helppokäyttöisellä järjestelmällä hallitset kaikkia infonäyttöjä, taustamusiikkia ja äänimainontaa.

FIRSTVIEW TURKU
Artturinkatu 2 E, 20200 Turku

FIRSTVIEW HELSINKI
Hämeentie 135 A, 00560 Helsinki

Tekninen tuki

suomalaistapalvelua_suomi_nega_rgb 600px

Liity FirstView-sisäpiiriin

Älä missaa mitään - ajankohtaista informaatiota kentältä ja alasta.