Nouste Areena

Infonäyttöjä käytetään Nouste Areenalla pääasiassa kuntamarkkinointiin eli infonäytöillä viestitään etenkin kunnan palveluista ja tonttitarjonnasta.

Liikuntahallin infonäytöt kuntamarkkinoinnissa

Nousiaisten kunnan uusi liikuntahalli Nouste Areena otettiin käyttöön tammikuussa 2021.

Nykyaikaiset infonäytöt olivat suunnitelmissa mukana alusta asti. Infonäyttöjä käytetään Nouste areenalla pääasiassa kuntamarkkinointiin eli infonäytöillä viestitään etenkin kunnan palveluista ja tonttitarjonnasta.

”Nouste areena on mitä parhain paikka markkinoida kuntaa, koska halli tulee täyttymään Turun alueen pelaajista, huoltajista ja valmentajista”, kertoo Nousiaisten kunnan vapaa-aikatoimen päällikkö Jouni Kangasniemi.

Tulevaisuudessa infonäyttöjä aiotaan hyödyntää myös turnauksissa. Tällöin infonäytöille voidaan tuoda näppärästi otteluaikataulut, sponsoreiden mainokset ja tiedotteet, joita voidaan päivittää otteluiden lomassa lähes reaaliajassa.

Infonäyttöjen sijoituspaikat selville kartoituksessa

FirstView oli mukana kartoittamassa infonäytöille parhaat sijoituspaikat. Yhdessä päädyttiin ratkaisuun, jossa ikkunanäyttö tervehtii heti hallin sisääntulolla. Ikkunanäytön paikkaa vaihdettiin alun perin suunnitellusta, jotta infonäyttö saatiin turvaan ilkivallalta ja säästettiin kustannuksissa.

Sen lisäksi halliin tuotiin iso projisoitu näyttö. Projektorinäytöt soveltuvat erityisen hyvin palloilukäyttöön. Kun puhtaalle seinälle heijastetaan materiaalia, eivät seinään sinkoilevat pallot aiheuta vahinkoa näytöille.

Uudessa liikuntahallissa riittää pukuhuoneita usealle isommallekin joukkueelle, ja kaikkiin kuuteen pukuhuoneeseen asennettiin omat infonäyttönsä. Lisäksi kahvion seinällä on iso 86” infonäyttö, jonka ansiosta kahviota voi käyttää myös kokoustilana.

Infonäytöt kunnan sisäiseen viestintään ja julkisiin tiloihin

Jouni Kangasniemen mukaan infonäytöissä on hyvää se, että ne ovat helppoja päivittää ja visuaalisesti viehättäviä. Infonäytöt sopivat sekä kunnan sisällä sisäiseen viestintään että tavoittamaan ulkopaikkakuntalaisia julkisissa tiloissa.

Infonäytöt ovat helposti muokattavia, kutsuvia ulkoasultaan ja viehättäviä visuaalisesti. Suosittelisin infonäyttöjä sekä kunnan sisällä esimerkiksi sisäiseen viestintään plus sitten tavoittamaan ulkopaikkakuntalaisia julkisissa tiloissa.

Jouni Kangasiemi
VAPAA-AIKA TOIMEN PÄÄLLIKKÖ, NOUSIAISTEN KUNTA