25.09.2014

/

Videoseinä tai ei mitään?

Jaa artikkeli

Ostoksilla käynti on kokemus, ei akti. Vahvimmat brändit ja kiinnostavimmat shoppailuympäristöt myyvät enemmän kuin ilottomat putiikit. Tyhjä seinätila muuttuu taikaiskusta tyylikkääksi ison videoseinän myötä ja koko myymälä saa modernin, ”uusmaisen” ilmeen. Harmillisen usein unelma videoseinästä kuitenkin hiipuu, kun näyttöpinnalle annetaan viisinumeroinen hintalappu. Ja seinä jää yhtä tylsän tyhjäksi kuin tähänkin asti. Saammeko tarjota vaihtoehdon tälle tyypillisen suomalaiselle ”joko tai”-ajattelulle?

Kuva: Samsung

Mikäli katseluetäisyys on suuri, ison näytön sijainti kohdillaan, tai budjetissa tilaa nimenomaan näyttävälle diginäyttötoteutukselle niin ehdottomasti kannattaa hankkia tehokas videoseinä joko LED-toteutuksena tai vielä tyylikkäämpänä usean ohutreunaisen (narrow bezel) näytön kokonaisuutena.

Monesti tilanne vaan ei ole näin otollinen, mutta sitä tylsää seinäpinta-alaa olisi edelleen käytettävissä neliökaupalla. Budjettiaan kiroava ja myymäläänsä uudistusta kaipaava taho pohtii, josko yksi 55-tuumainen muutaman satalappusen maksava perusnäyttö ajaisi saman asian. Ei aja, vaan näyttää lähinnä surulliselta yksinään suurella seinällä. Vielä ei kuitenkaan kannata heittää pyyhettä kehään.

Vieraillaanpa printtimaailmassa hakemassa vanhoja konsteja uusiokäyttöön.

Julistemainonnassa on jo pitkään käytetty toistoa. Eikä siis pelkästään mainosten yhteismäärässä (esimerkiksi ilmaisjakelu-, bussipysäkki-, ja myymälämainonta) vaan myös saman mainoksen toistona samassa paikassa yhtä aikaa. Jokainen on varmaan törmännyt julisteseiniin, asemien käytäviin, bussin penkkeihin, ja liukuportaisiin, joissa täysin sama mainos toistuu moneen kertaan. Toiston tausta-ajatuksena on vahvistaa brändiä katsojan mielessä, ja luoda siitä arvokkaampaa mielikuvaa. Saman viestin toistuessa katsojan mielikuva tuotteen tai brändin laadusta kasvaa. Asiakas saattaa löytää itsensä kassalta tuotteen kanssa, jota ei alunperin kuvitellut haluavansa tai tarvitsevansa. Tutkimusten mukaan toistuva mainosviesti vahvistaa (ja jopa perustelee) ostopäätöstä.

Palataan takaisin digitaalista, asiakasta koukuttavaa pintaa kaipaavaan myymälätilaan tuijottamaan tyhjää seinää.

Jos videoseinä ei hankintana onnistu, niin mitäpä jos hankkisit vaikka kolme ihan tavallista näyttöä vierekkäin ja laittaisit niihin yhtäaikaa vaihtuvan sisällön? Moderni ja houkutteleva ilme on taattu, ja jossain tapauksissa sama sisältö usealla näytöllä toimii jopa yksittäistä isoa videoseinää paremmin. Hintatasossakin puhutaan parista tonnista kymppitonnien sijaan.

Parikin digitaalista pintaa tekee ihmeitä. Jos seinäpinta-ala on kortilla, niin langattoman A-julisteständin avulla otat lattiatason haltuun.

Erityisesti muoti- ja vapaa-ajan aloilla myymälöiden digitaalisuus alkaa olla jo välttämättömyys. Näyttöjen tarkoitus ei todellakaan ole vain tuputtaa tarjouksia, vaan vahvistaa koko brändiä, ja tarjota asiakkaalle ostopäätöstä edesauttavaa materiaalia. Tämän päivän kuluttaja huutaa personoidun tarjonnan perään ja haluaa tuntea, että ostokokemus on tehty nimenomaan hänelle, minulle, ITSELLE.

Tässä digitaaliset näytöt ovat aivan loistava väline. Urheiluvälineliikkeessä voi esittää videota vaikka rinteestä tai surffiaalloilta, muotiliikkeessä kuvaa suoraan catwalkilta, kauneushoitolassa meikkivinkkejä, kahvilassa suklaan matkaa pavusta konvehtiksi kupin viereen.. Asiakas etsii tuntosarvet herkkinä haluttavia brändejä ja kokemuksia tarjoavia ostoelämyksiä. Uudistuminen ja asiakaskokemuksen parantaminen ei vaadi koko myymälätilan täysmittaista remonttia, vain muutaman tyylikkään diginäytön ja niille sopivan sisällön. Otat etumatkaa kilpailijoihisi jo shoppailun muutoksen lähtömetreillä.

Tsekkaa vielä CoCa Cola Researchin tekemä pätkä Gen2020:n eli tulevaisuuden shoppaajan tarpeista

Jaa artikkeli

Liity FirstView-sisäpiiriin

Ota yhteyttä

Laita meidät töihin!

Ota yhteyttä, niin lähdetään yhdessä luomaan sinulle sopiva Digital Signage-ratkaisu. 

Juha Kähäri

Myyntijohtaja

juha@firstview.fi

+358 40 511 8511

Matthieu Alfont

Asiakaspäällikkö

matthieu@firstview.fi

+358 40 098 8833

Isto Lindström

Kehitysjohtaja

isto@firstview.fi

+358 400 940 662

Tommi Högmander

Toimitusjohtaja

tommi@firstview.fi

+358 40 749 0190