Näyttöpintana videoseinä tai ei mitään?

Videoseinä muuttaa tyhjän seinätilan kuin taikaiskusta tyylikkääksi ja koko myymälä saa modernin ilmeen. Harmillisen usein unelma videoseinästä kuitenkin hiipuu, kun näyttöpinnalle annetaan viisinumeroinen hintalappu, ja seinä jää yhtä tylsän tyhjäksi kuin tähänkin asti. Saammeko tarjota vaihtoehdon tälle tyypillisen suomalaiselle ”joko tai”-ajattelulle?

Mikäli katseluetäisyys on suuri, ison näytön sijainti kohdillaan, tai budjetissa tilaa nimenomaan näyttävälle diginäyttötoteutukselle niin ehdottomasti kannattaa hankkia tehokas videoseinä joko LED-toteutuksena tai vielä tyylikkäämpänä usean ohutreunaisen (narrow bezel) näytön kokonaisuutena.

Monesti tilanne vaan ei ole näin otollinen, mutta sitä tylsää seinäpinta-alaa olisi edelleen käytettävissä neliökaupalla. Budjettiaan kiroava ja myymäläänsä uudistusta kaipaava taho pohtii, josko yksi 55-tuumainen muutaman satalappusen maksava perusnäyttö ajaisi saman asian. Ei aja, vaan näyttää lähinnä surulliselta yksinään suurella seinällä. Vielä ei kuitenkaan kannata heittää pyyhettä kehään.

FirstView-videoseinat-myymalassa

Printtimaailman konstit uusiokäyttöön

Julistemainonnassa on jo pitkään käytetty toistoa. Eikä siis pelkästään mainosten yhteismäärässä (esimerkiksi ilmaisjakelu-, bussipysäkki-, ja myymälämainonta) vaan myös saman mainoksen toistona samassa paikassa yhtä aikaa. Jokainen on varmaan törmännyt julisteseiniin, asemien käytäviin, bussin penkkeihin, ja liukuportaisiin, joissa täysin sama mainos toistuu moneen kertaan. Toiston tausta-ajatuksena on vahvistaa brändiä katsojan mielessä ja luoda siitä arvokkaampaa mielikuvaa. Saman viestin toistuessa katsojan mielikuva tuotteen tai brändin laadusta kasvaa. Asiakas saattaa löytää itsensä kassalta tuotteen kanssa, jota ei alunperin kuvitellut haluavansa tai tarvitsevansa. Tutkimusten mukaan toistuva mainosviesti vahvistaa (ja jopa perustelee) ostopäätöstä.

Palataan takaisin digitaalista, asiakasta koukuttavaa pintaa kaipaavaan myymälätilaan tuijottamaan tyhjää seinää.

Jos videoseinä ei hankintana onnistu, niin mitäpä jos hankkisit vaikka kolme ihan tavallista näyttöä vierekkäin ja laittaisit niihin yhtäaikaa vaihtuvan sisällön? Moderni ja houkutteleva ilme on taattu, ja jossain tapauksissa sama sisältö usealla näytöllä toimii jopa yksittäistä isoa videoseinää paremmin. Hintatasossakin puhutaan parista tonnista kymppitonnin sijaan.

Diginäytöillä parempi asiakaskokemus ja vahvempi brändi

Erityisesti muoti- ja vapaa-ajan aloilla myymälöiden digitaalisuus alkaa olla jo välttämättömyys. Näyttöjen tarkoitus ei todellakaan ole vain tuputtaa tarjouksia, vaan vahvistaa koko brändiä ja tarjota asiakkaalle ostopäätöstä edesauttavaa materiaalia. Tämän päivän kuluttaja huutaa personoidun tarjonnan perään ja haluaa tuntea, että ostokokemus on tehty nimenomaan hänelle.

Tässä digitaaliset näytöt ovat aivan loistava väline. Urheiluvälineliikkeessä voi esittää videota vaikka rinteestä tai surffiaalloilta, muotiliikkeessä kuvaa suoraan catwalkilta, kauneushoitolassa meikkivinkkejä, kahvilassa suklaan matkaa pavusta konvehdiksi kupin viereen. Asiakas etsii tuntosarvet herkkinä haluttavia brändejä ja kokemuksia tarjoavia ostoelämyksiä. Uudistuminen ja asiakaskokemuksen parantaminen ei vaadi koko myymälätilan täysmittaista remonttia, vain muutaman tyylikkään diginäytön ja niille sopivan sisällön. Otat etumatkaa kilpailijoihisi jo shoppailun muutoksen lähtömetreillä.

Tsekkaa vielä Coca-Cola Researchin tekemä pätkä Gen2020:n eli tulevaisuuden shoppaajan tarpeista:

Tykkäätkö tästä artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Lähetä sähköpostilla