Tee-se-itse video PowerPointilla

Nykyään kuka tahansa voi kuvata älypuhelimella hassuja kissoja ja omia talk show-pätkiä. Yrityspuolella kotivideomateriaali ei kuitenkaan riitä vakuuttamaan asiakkaita. Paremmallakaan kameralla kuvatun videon päälle ei myöskään saa tuotetietoja tai hintoja ilman editointitaitoja.

Halu käyttää liikkuvaa kuvaa on kova, mutta ammattimaisten videotuotantojen hintalaput hirvittävät eikä joka talosta löydy editointi-ihmisiä lisäämään liikettä kampanjoihin.

Vai löytyykö?

Powerpointilla luot videoita infonäytöille

PowerPoint on monelle tavikselle tuttu työkalu. Infonäytöille ei missään nimessä kannata puskea vanhoja olemassa olevia kalvosulkeisia eikä tekstintäyteisiä diasarjoja. 

Oikein käytettynä PowerPointissa on kuitenkin puolensa – etenkin jos vaihtoehtona on tyhjät näytöt. Powerpointilla pystyy nimittäin tallentamaan diaesityksen suoraan videomuotoon ja käyttämään sen jälkeen mainosmateriaalina eri kanavissa – kuten vaikka juuri info- ja mainosnäytöillä.

Mitä tarvitset:

Näin onnistuu kohtuullisen näpsäkkä video PowerPointilla

Toimiva videospotti vaatii PowerPoint-pohjan muuttamisen 16:9-muotoon (Dian rakenne/Page setup), perustaidot animointien ja siirtymien (Transitions & Animations), sekä kuvien ja muotojen (Insert Picture/Shapes) käyttämisestä esityksessä.

Tee esityksesi Powerpointissa sellaiseksi kuin haluat lopullisen videon olevan. Tämän jälkeen täytyy enää tallentaa esitys videomuodossa.

Klikkaa Tiedosto (File) kohdasta Tallenna & lähetä (Save & Send), ja valitse Luo video (Create a video). Valitse Tietokone ja teräväpiirtonäytöt (Computer & HD Displays) pitääksesi videon kuvan laadukkaana.

Voit valita jokaiselle dialle saman esitysajan sekunteina. Suositeltavaa on kuitenkin tallentaa esitysajat manuaalisesti, jolloin esityksen eri elementit (esimerkiksi tekstit) saavat katsojan kannalta optimaalisen näyttöajan.

Tallentaaksesi sopivat näyttöajat klikkaa pudotusvalikosta Tallenna ajatukset ja selostukset, ja napsauta rasti pois selostus-kohdasta (eli tallennat vain diat). Esitys aukeaa automaattisesti ja klikkaamalla hiirellä ”nauhoitat” esityksesi siirtymien kera.

Muista, että esityksen sisältö on sinulle tuttu, mutta katsojalle ei. Anna esityksen osille tarpeeksi aikaa, jotta katsoja ehtii sisäistää viestisi.

Esityksen päätyttyä palaat takaisin videon tallennusnäkymään. Klikkaa näytön keskellä olevaa Luo video (Create video)-nappulaa, anna videolle nimi, ja tallenna. Videon tallentuminen kestää jonkin aikaa diojen määrästä riippuen.

Onnittelut! Osaat nyt luoda animoituja videospotteja yrityksenne eri käyttötarpeisiin.

Millaisia videoita sitten pitäisi tehdä?

Käytä mielikuvitustasi, hyödynnä PowerPointin valmiit työkalut, ja hae vinkkejä muiden videoista. Tee spotti vaikka jokaiselle tuotteelle, luo yritysesittely, opetusvideo tai kampanja käyttämällä kuvamateriaalia ja vanhaa tuttua PowerPointia.

Infonäyttösisällöissä kannattaa kuitenkin pitää jäitä hatussa. Pienikin liike nostaa tehokkaasti materiaalin huomioarvoa. Ei siis tarvitse laittaa kaikkia esityksen elementtejä lentelemään ympäriinsä. Jo pelkästään tekstin animointi antaa kaivattua lisäpoweria.

Lue lisää millaiset sisällöt infonäytöillä toimivat parhaiten

Tykkäätkö tästä artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Lähetä sähköpostilla