Tehot irti infonäytöistä – näin luot vaikuttavia sisältöjä

Ei ole samantekevää minkälaista materiaalia info-TV:lläsi pyörii. Jos sisältö ei puhuttele asiakasta tai katsoja ei sisäistä infonäytöillä olevaa sanomaa, ei näytöistä juuri ole hyötyä.

Jotta saat infonäytöistäsi täydet tehot irti, kannattaa siis keskittyä hetkeksi myös sisältöjen suunnitteluun.

Infonäytöt ovat vilkaisumedioita

Tavallisesti katsojan huomio kiinnittyy infonäyttöihin ohi kulkiessa, odotellessa tai juuri ostohetkellä. Sinun tehtävänäsi on siis herättää huomio ja kertoa viestisi hyvinkin lyhyessä ajassa.

Tästä syystä näytöille laitettavan sisällön tulisi olla nopeasti luettavaa, visuaalista sekä asiakkaalle hyödyllistä. Hyvä sisältö tarjoaa asiakkaalle ratkaisuja, opastaa tai auttaa häntä valinnoissaan sekä ohjaa toimenpiteisiin.

Selkeä fontti ja riittävä fonttikoko auttaa saamaan viestin perille

Vähemmän on enemmän kun puhutaan mainosnäyttöjen sisällöistä

Romaanien kirjoittelu infonäytöille kannattaa unohtaa. Vaikka olisikin kiva saada kirjoitettua infotaululle kaikki sanottavansa ja pienetkin yksityiskohdat, kannattaa mieluummin panostaa sisältöjen vaikuttavuuteen.

Asetu asiakkaidesi saappaisiin ja mieti miten saat varastettua katsojan huomion 5-10 sekunnissa. Mihin haluat hänen huomionsa kiinnittyvän? Alla muutama vinkki, joilla pääset sisällöntuotannossa alkuun.

Yksinkertaiset, visuaaliset sisällöt

Jos sisältötekstisi ovat liian pitkiä tai materiaali näyttää sekavalta, asiakas tuskin ehtii ymmärtämään viestiäsi ollenkaan ja menetät kallisarvoisen tilaisuutesi kertoa asiastasi. Mitä selkeämpiä ja visuaalisempia sisältösi ovat, sen parempi.

Hyvä nyrkkisääntö on käyttää materiaaleissa yhtä isoa kuvaa ja pitää teksti lyhyenä. Yleensä riittää muutaman sanan otsikko, lyhyt korkeintaan yhden rivin kuvaus ja sisältöön sopiva toimintakehotus. Mikäli kerrottavaa on paljon, kannattaa teksti jakaa julkaisujärjestelmässä useammalle sisältöpohjalle.

Mainosnäytöillä yksinkertaiset sisällöt toimivat parhaiten

Selkeä fontti ja voimakkaat kontrastit

Suosi selkeitä fontteja, joita on helppo lukea. Sisältöjä katsotaan usein kaukaa, joten fonttikoon pitää olla riittävän suuri. Myös voimakkaat kontrastivärit taustan ja fonttien välillä ovat tehokkaita ja helppolukuisia.

Lisää näytöille liikettä

Panosta sisältöjen vaihtelevuuteen ja käytä infonäytöillä eri sisältömuotoja kuten still-kuvia ja liikkuvaa kuvaa. Jos kaikki sisältö näyttää samalta, siihen turrutaan helposti eikä näyttöjen sisältö näytä säännöllisesti päivitetyltä.

Pienikin liike näytöillä saa katsojan mielenkiinnon heräämään tehokkaasti. Liikkuvan kuvan tuottaminen ei välttämättä vaadi animointi- tai editointi-osaamista, sillä yksinkertaisia animointeja pystyy luomaan jopa Powerpointilla. Tähän löydät vinkkejä aiemmasta artikkelistamme TEE-SE-ITSE video PowerPointilla.

Testaa sisällön toimivuus ennen julkaisua

Tekemällä oppii, joten testaa ja kokeile rohkeasti erilaisia sisältöjä. Hyvä tapa testata materiaalin tehokkuutta ja sopivaa tekstin pituutta on vilauttaa tekemääsi materiaalia 10 sekunnin ajan työkaverillesi ja kysyä mikä jäi hänen mieleensä.

Infonäytöillä yksinkertainen sisältö toimii parhaiten

Ajasta julkaisut etukäteen

Toimivan sisällön tulisi olla myös ajankohtaista ja katsojaa puhuttelevaa. Jos näytöillä pyörii juhannuksena vielä pääsiäisen tärpit, sisältö tuskin on asiakkaalle enää ajankohtaista.

Tähän pystyt vaikuttamaan yksinkertaisesti huolellisella sisällönsuunnittelulla sekä hyödyntämällä julkaisujärjestelmän tarjoamia ajastus- ja kohdennustoimintoja. Jos et vielä tiedä miten, kurkkaa tästä miten ajastat julkaisuja.

Tykkäätkö tästä artikkelista?

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on email
Lähetä sähköpostina

Liity FirstView-sisäpiiriin

Älä missaa mitään - ajankohtaista informaatiota kentältä ja alasta.

Joko jutellaan?

Jätä hikoilu historiaan ja anna meidän auttaa. Näppäile viesti tai kilauta meille. Odottelemme jo yhteydenottoasi.

Marcus Eklund

Tani Silanterä

Marcus Eklund

Tani Silanterä

Liity FirstView-sisäpiiriin

Älä missaa mitään - ajankohtaista informaatiota kentältä ja alasta.