Mistä löytää kuvia infonäytöille? 5 vinkkiä ilmaisiin kuvapankkeihin

Hyvät kuvat infonäytöllä kiinnittävät katsojan huomion, mutta mistä niitä löytää? Nappaa alta vinkit kuvapankkeihin, joiden avulla sisältöjen kuvittaminen on helpompaa kuin koskaan!

Kuvapankit ovat käteviä etenkin silloin kun infonäytöille pitäisi saada omalle henkilöstölle uutta sisältöä nopeasti. Kun kuvat ovat ilmaisia, voi uusia sisältöjä kokeilla huoletta ja joskus ehkä jopa vähän revitellä.

Kuvat-infonaytoilla-Pexels-architect

Pixabay

Täältä löydät laajan ja todella monipuolisen kokoelman eri aihealueiden kuvia. Ei ehkä persoonallisimmasta päästä, mutta käyttökelpoista materiaalia kuitenkin.

Kuvien laadussa on paljon eroa, mutta seassa saattaa olla helmiä, joiden löytämiseen Pixabayn haku on mainio. Kuvia voi hakea sekä englanniksi että suomeksi ja hakua voi rajata näppärästi. Kuvista voi etsiä esimerkiksi vain pysty- tai vaakamallisia, tietyn värisiä tai tarpeeksi suuria kuvia.

Pixabaysta löytyy kuvien lisäksi myös videoita ja vektorikuvia, joilla saat mukavasti eloa näytöille.

Jos siis haluat vaikka muistuttaa työntekijöitä työturvallisuudesta ja suojalasien käytöstä, sopiva kuva kyllä löytyy.  

Pexels

Runsas valikoima eri toimialoille soveltuvia kuvia. Pexelsin haku ei ole kovin kätevä, mutta plussapisteitä ropisee kuvien laadusta ja ilmaiseksi ladattavista videosisällöistä.

Etenkin taustakuviksi sopivia kuvia löytyy Pexelsistä paljon. Maisema- tai luontokuvat sopivat hyvin esityspohjien taustalle ja herkulliset ruokakuvat vaikka lounaslistan taustalle.

Picjumbo

Picjumbossa laatu ja monipuolisuus kulkevat käsikädessä. Jos tykkäät pelkistetymmästä tyylistä, Picjumbosta löydät simppeleitä, tyylikkäitä kuvia.

Toisin kuin Pixabayssä tai Pexelsissä, Picjumbossa ei ajaudu selaamaan loputonta määrää erilaisia kuvia. Palvelun hakutoiminnot ja kuvaluokitukset ovat varsin toimivat, tosin kuvien välissä näkyvät mainokset vähän häiritsevät kuvien kahlausta.

Picjumboon voit ostaa edullisesti myös Premium-lisenssin, jolla saat lisää materiaalia käyttöösi. Toki palvelun ilmainenkin materiaali riittää pitkälle.

Kuvia Suomesta

Jos kaipaat sisältöihin kuvitukseksi suomimaisemaa, kannattaa navigoida tänne. Kuvia ei ole kovin paljoa, mutta kuitenkin mukavasti esimerkiksi luontoaiheista materiaalia eri vuodenaikoihin liittyen.

Täältä voit löytää esimerkiksi kuvia juhlapyhiin liittyviin sisältöihin. Kuvia Suomesta toimii myös silloin, kun muiden kuvapankkien kuvat tuntuvat silmiinpistävän amerikkalaisilta.

Unsplash

Astetta trendikkäämpi kuvapankki on Unsplash. Monet kuvista näyttävät siltä, että ne ovat käyneet hipsterifiltterin läpi. Jos siis etsit hiukan utuisia, taiteellisempia kuvia vaikka esitysten taustalle, Unsplash on juuri oikea paikka.

Unsplash on myös kätevä jos oikeat hakusanat on hukassa. Unsplash osaa ehdottaa muita sopivia hakusanoja ja joka kuvan alta löytyy samantyylisiä muita kuvia. Related photos -haku on mainio etenkin, jos infonäytöillä jakaa viestin useampaan osaan ja haluaa jokaiseen samantyylisen kuvan.

Kuvat-infonaytoilla-related-photos

Vektorigrafiikka

Jos tarvitset materiaaleihisi vektorigrafiikka kuten ikoneita, figuureja tai muuta piirrosgrafiikkaa, voi hyvä vaihtoehto olla maksullinen kuvapankki kuten iStockphoto, Shutterstock ja Dreamstime. Kustannukset näissäkään eivät yleensä ole päätä huimaavia.

+ Pari bonusta

Jos mielessä on tietty kuva-aihe, jota ei millään tahdo löytyä, kannattaa tarkistaa vielä Stocksnap, Foter, Reshot, Freestocks.org ja Burst. Kaikissa kuvia ei ole kovin runsaasti eikä kuvat aina ole kovin persoonallisia, mutta joukossa saattaa olla juuri se sopiva.  

Hyvä tietää käyttöoikeuksista

Ennen kuin lähdet suin päin latailemaan kuvapankkikuvia koneellesi, kannattaa perehtyä hetki kuvien käyttöoikeuksiin. Jos kuvat on merkitty CC0-lisenssillä, ne ovat vapaata riistaa yrityksesi käyttöön. Kuvien käyttöoikeudet voit tarkastaa kuvapankkisivun käyttöehdoista tai kunkin kuvan tiedoista.

Ilmaiset-kuvapankit-blogiartikkeli

Kun kuvat on kunnossa, kannattaa vilkaista myös nämä:

Tehot irti infonäytöistä – näin luot vaikuttavia sisältöjä

Näin saat infonäytöille päivittymään sisältöä automaattisesti

Tykkäätkö tästä artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Lähetä sähköpostilla