Mistä löytää kuvia ja videoita infonäytöille? 5 vinkkiä ilmaisiin kuvapankkeihin

Hyvät kuvat infonäytöllä kiinnittävät katsojan huomion, mutta mistä niitä löytää? Nappaa alta vinkit kuvapankkeihin, joiden avulla sisältöjen kuvittaminen on helpompaa kuin koskaan!

Kuvapankit ovat käteviä etenkin silloin kun infonäytöille pitäisi saada omalle henkilöstölle uutta sisältöä nopeasti. Kun kuvat ovat ilmaisia, voi uusia sisältöjä kokeilla huoletta ja joskus ehkä jopa vähän revitellä.

Kuvat-infonaytoilla-Pexels-architect

Pixabay

Täältä löydät laajan ja todella monipuolisen kokoelman eri aihealueiden kuvia, piirroksia, vektorigraafiikkaa ja videoita, joilla saat mukavasti eloa näytöille. Pixabayn kuvat on lisensoitu Creative Commons CC0 -lisenssillä, mikä mahdollistaa niiden vapaan käytön.

Kuvien laadussa on paljon eroa, mutta seasta löytyy myös helmiä, joiden löytämiseen Pixabayn haku on mainio. Kuvia voi hakea sekä englanniksi että suomeksi ja hakua voi rajata näppärästi. Kuvista voi etsiä esimerkiksi vain pysty- tai vaakamallisia, tietyn värisiä tai tietyn kokoisia kuvia.

Jos siis haluat vaikka muistuttaa työntekijöitä työturvallisuudesta ja suojalasien käytöstä, sopiva kuva kyllä löytyy.  

Pexels

Runsas valikoima eri toimialoille soveltuvia kuvia. Hakutermit ja kuvien tagaukset toimivat parhaiten englanniksi, mutta plussapisteitä ropisee kuvien laadusta ja ilmaiseksi ladattavista videosisällöistä.

Etenkin taustakuviksi sopivia kuvia Pexelsistä löytyy paljon. Maisema- tai luontokuvat sopivat hyvin esityspohjien taustalle ja herkulliset ruokakuvat vaikka lounaslistan taustalle.

Picjumbo

Picjumbossa laatu ja monipuolisuus kulkevat käsikädessä. Jos tykkäät pelkistetymmästä tyylistä, Picjumbosta löydät simppeleitä, tyylikkäitä kuvia.

Toisin kuin Pixabayssä tai Pexelsissä, Picjumbossa ei ajaudu selaamaan loputonta määrää erilaisia kuvia. Palvelun hakutoiminnot ja kuvaluokitukset ovat varsin toimivat, tosin kuvien välissä näkyvät mainokset vähän häiritsevät kuvien kahlausta.

Picjumboon voit ostaa edullisesti myös Premium-lisenssin, jolla saat lisää materiaalia käyttöösi. Toki palvelun ilmainenkin materiaali riittää pitkälle.

Kuvia Suomesta

Jos kaipaat sisältöihin kuvitukseksi suomimaisemaa, kannattaa navigoida tänne. Kuvia löytyy niin luontoaiheista, urbaaneista ympäristöistä kuin ihmisistä ja juhlista. Kaikki kuvat julkaistu Creative Commons Zero lisenssillä.

Kuvia Suomesta erinomaisesti silloin, kun muiden kuvapankkien kuvat tuntuvat silmiinpistävän amerikkalaisilta tai maisemat eivät sovi muuhun kuvitukseen.

Unsplash

Astetta trendikkäämpi kuvapankki on Unsplash. Monet kuvista näyttävät siltä, että ne ovat käyneet somefilttereiden läpi. Jos siis etsit hiukan utuisia, taiteellisempia kuvia vaikka esitysten taustalle, Unsplash on juuri oikea paikka.

Unsplash on myös kätevä jos oikeat hakusanat ovat hukassa; Unsplash osaa ehdottaa muita sopivia hakusanoja, ja joka kuvan alta löytyy samantyylisiä muita kuvia. Related photos -haku on mainio etenkin, jos infonäytöillä jakaa viestin useampaan osaan ja haluaa jokaiseen samantyylisen kuvan.

Kuvat-infonaytoilla-related-photos

Vektorigrafiikka

Jos tarvitset materiaaleihin kattavampaa vektorigrafiikka kuten ikoneita, figuureja tai muuta piirrosgrafiikkaa, maksullinen kuvapankki voi hyvä vaihtoehto. Tässä tapauksessa kannattaa tsekata esimerkiksi iStockphoto, Shutterstock, Dreamstime tai Flaticon. Kustannukset näissäkään eivät yleensä ole päätä huimaavia.

Ruokakuvia

Foodiesfeed kuvapankki on keskittynyt pelkästään ruoka-aiheisiin kuviin. Sivustolta löytyy laadukkaita kuvia, jotka sopivat loistavasti elävöittämään esimerkiksi ravintoloiden ja kahviloiden käyttöön silloin, kun omia kuvia ei ole käytettävissä.

+ Pari bonusta

Jos mielessä on tietty kuva-aihe, jota ei millään tahdo löytyä, kannattaa tarkistaa vielä Stocksnap, Foter, Reshot, Freestocks.org ja Burst. Kaikissa kuvia ei ole kovin runsaasti eikä kuvat aina ole kovin persoonallisia, mutta joukossa saattaa olla juuri se sopiva.  

Hyvä tietää käyttöoikeuksista

Ennen kuin lähdet suin päin latailemaan kuvapankkikuvia koneellesi, kannattaa perehtyä hetki kuvien käyttöoikeuksiin. Jos kuvat on merkitty CC0-lisenssillä, ne ovat vapaata riistaa yrityksesi käyttöön. Kuvien käyttöoikeudet voit tarkastaa kuvapankkisivun käyttöehdoista tai kunkin kuvan tiedoista.

Ilmaiset-kuvapankit-blogiartikkeli

Kun kuvat on kunnossa, kannattaa vilkaista myös nämä:

Tehot irti infonäytöistä – näin luot vaikuttavia sisältöjä

Näin saat infonäytöille päivittymään sisältöä automaattisesti

Tykkäätkö tästä artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Lähetä sähköpostilla