Infonäyttöviestintä on mukana taistelussa koronaa vastaan

Koronakevään aikana mediassa on toistuvasti käsitelty kansallisten turvallisuusohjeiden epäselvää viestintää. Hygieniaan ja turvaväleihin liittyvät ohjeet saattavat mietityttää myös pienemmässä mittakaavassa, kuten ravintoloissa ja muissa julkisissa tiloissa. Ohjeiden välittäminen kattavalla ja ymmärrettävällä viestinnällä edesauttaakin merkittävästi niiden noudattamista. Joillekin tehokas ohjeistus tarkoittaa A4-paperille tulostettua ilmoitusta teipattuna ulko-oveen. Me FirstView:llä kuitenkin uskomme, että hieman erottuvampi viestintä on paikallaan.

Lanseerasimme keväällä uuden tuotteen, joka yhdistää käsihygienian ja viestinnän. Kyseessä on kenties maailman tehokkain PUHDISTA KÄDET -kyltti. Suunnittelimme ja toteutimme yhteistyökumppanimme kanssa infonäytön, johon on rakennettu sisään automaattinen käsidesin annostelija. Business Finlandin rahoittaman projektin tavoitteena oli luoda yksinkertainen, toimintavarma ja helppokäyttöinen laite, jonka avulla käsihygieniaa voitaisiin tehostaa. Halusimme panostaa selkeyden lisäksi kestävyyteen ja pitkään käyttöikään, joten tuotteesta piti myös saada laadukas. Osoituksena tästä läiskäisimmekin infotaululle 36 kuukauden takuun.

Käsidesiautomaatti sisäänkäynnillä muistuttaa käsihygieniasta

Infonäytön kehitys on kokonaisuuden hallintaa

Uuden tuotteen suunnittelussa, konseptoinnissa ja tuotannossa on aina monta palaa pureskeltavana. Käsihygieniaa parantavan infotaulun piti ensinnäkin olla luonnollinen jatke FirstView:n aiemmalle tuoteperheelle, johon kuuluvat esimerkiksi mainosnäytöt ja videoseinät. Täytyihän uuden tuotteen tuntea kuuluvansa joukkoon. Lisäksi digitaalisen infonäytön sisällönhallinnan haluttiin toimivan kehittämämme pilvipalvelun MediaCloudin kautta, jotta näytön käyttäjä voisi vapaasti hallinnoida infotaulussa näytettävää sisältöä.

Langattoman sisällönhallinnan lisäksi infonäytön fyysiset ominaisuudet vaativat huomiota. Näytön alareunaan asennettu annostelija ja käsidesisäiliö lisäävät laitteen kokonaispainoa, joten sen vakauteen täytyi keksiä tarpeeksi tukeva ratkaisu. Ajattelimme ensin suunnitella laitteeseen älypuhelimista tutun näytönkierto-ominaisuuden kaatumisten varalta, mutta totesimme sitten, että parempi vain valmistaa jämäkkä jalusta.

Käsidesiautomaatti tarvitsee tuekseen jämäkän jalustan

Kehittämämme laite on ensimmäinen käsidesiä automaattisesti annosteleva infonäyttö, jonka sisällönhallinta on kotimaista tekoa. FirstView:n sisällönhallintapalvelu MediaCloud toimii verkon välityksellä, joten sisältöjen päivittämistä varten ei fyysiseen laitteeseen tarvitse ollenkaan koskea (laskemme tämänkin valtaisaksi hygieniaeduksi). Lisäksi suomalaiseen sisällönhallintapalveluun kuuluu luonnollisesti suomalainen asiakastuki. Olemme myös tiukasti sitoutuneet noudattamaan Euroopan Unionin GDPR-asetuksia.

Käsidesiannostelija annostelee käsidesin automaattisesti

Digitaalinen infotaulu palvelee monella tavalla

Käsidesiä annosteleva infonäyttö otettiin ensimmäisenä käyttöön helsinkiläisessä Naughty BRGR -ravintolaketjussa. Näyttösarjan esikoinen toimitettiin Sturenkadulle alkukesästä avattuun uuteen ravintolaan, joka suunniteltiin alusta lähtien vastaamaan normaalia paremmin korkeisiin hygieniavaatimuksiin. Käsidesiä annosteleva infonäyttö sijoitettiin heti sisäänkäynnin yhteyteen, jolloin ihmisten huomio saadaan heti vangittua liikkuvalla kuvalla. Infonäytön ruudulla ohjeistetaan käsidesiautomaatin käyttöön, jolloin jokaisen asiakkaan voi odottaa desinfioivan kätensä saapuessaan ravintolaan.

Ensimmäinen käsien desinfiointiautomaatti toimitettiin Sturenkadun Naughty BRGR:iin

Infonäytölle löytyy monia muitakin käyttötarkoituksia. Näyttö voi esimerkiksi ilmoittaa ravintolaan saapuvalle asiakkaalle jo valmiina olevista annoksista tai päivän tarjouksista. Vaihtoehtona on myös kehottaa valitsemaan tuotteita, jotka muuten menisivät ruokahävikkiin. Kun laitteen sisällönhallinta on täysin käyttäjän hallinnassa, niin luovuudelle ja sovellusmahdollisuuksille jää paljon tilaa. FirstView ei harjoita sisältöjen laadunvalvontaa, joten liian kliseisistä mainosteksteistä palaute tulee suunnata kyseessä olevalle yrittäjälle.

Hygieniasta huolehtiminen korostuu ravintoloiden lisäksi myös muissa julkisissa tiloissa. Sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä oleva käsidesiautomaatti olisi käytännöllinen ratkaisu esimerkiksi kirjastoissa, apteekeissa, ostoskeskuksissa tai muissa tiloissa, joissa liikkuu runsaasti ihmisiä. Käsidesin kosketusvapaan jakelun lisäksi infonäytöllä voidaan helpottaa ihmisten asiointia. Esimerkiksi suurehkon yrityksen aulassa käsidesiä annosteleva infonäyttö voi hygieniasuositusten lisäksi välittää esimerkiksi ohjeistuksia vierailijoille, tai näyttää rakennuksen karttakuvaa suunnistamisen helpottamiseksi.

Käsidesiautomaatti on käytännöllinen ratkaisu julkisiin tiloihin

Tulevaisuudessa pystymme huomioimaan asiakkaidemme yksilölliset tarpeet entistä paremmin. Infonäytön toimitus kustomoiduilla brändiväreillä ja sisältöominaisuuksilla tulee olemaan lähitulevaisuuden palveluamme. Käsidesinäyttö voidaan myös yhdistää kävijäseurantaan, jolloin sisäänkäynnille asetettavien sensorien keräämää kävijädataa voi esittää erilaisilla infonäytöillä Aulassa oleva käsidesinäyttö voisi esimerkiksi viestiä punainen-keltainen-vihreä -värisarjalla sitä, miten paljon tilassa on ihmisiä suhteessa suurimpaan sallittuun määrään.

FirstView:n ammattilaiset toki näyttävät yhteydenotollesi aina vihreää valoa. Jätä yhteydenottopyyntö, nappaa näytön täydeltä infoa uutiskirjeestämme tai soita, jos haluat päästä syvemmälle modernin digiviestinnän maailmaan!

Tykkäätkö tästä artikkelista?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Lähetä sähköpostilla